Firma TORUX
Naszą specjalnością są usługi „DDD” tj. dezynsekcja, deratyzacja, dezynfekcja oraz higiena sanitarna. Nasza firma ukierunkowana jest na współpracę z dużymi przedsiębiorstwami jak również osobami prywatnymi.
Ciągle zmierzamy do doskonałości poprzez podnoszenie naszych kwalifikacji zawodowych, czynnie uczestnicząc w szkoleniach, konferencjach naukowych.
Z racji posiadanej wiedzy i doświadczenia w higienie sanitarnej i ochronie przed szkodnikami, pragniemy zaoferować kompleksową obsługę spójną z wymaganiami systemów GMP, GHP i HACCP.
Pamiętajmy iż obowiązujące rozporządzenie nr 852/2004/WE dotyczące higieny środków i produktów spożywczych nakłada na przedsiębiorców zajmujących się produkcją, przetwórstwem, magazynowaniem, transportem, dystrybucją i dostarczaniem żywności - stosowanie zasad systemu HACCP.
System HACCP Hazard Analysis and Critical Control Points - System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli bazujący na :
GMP Good Manufacturing Practice - Dobra Praktyka Wytwarzania oraz :
GHP Good Hygiene Practice - Dobra Praktyka Higieniczna
Powyższe systemy wprowadzone i przestrzegane w przedsiębiorstwach i zakładach pracy świadczą o najwyższej jakości oferowanych produktów spożywczych, i są konsekwencją stałego monitoringu przy zapewnieniu bezpieczeństwa żywności z punktu widzenia wymagań zdrowotnych, oraz ograniczeniu ryzyka wystąpienia zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i obrotu żywnością.
Należy pamiętać iż utrata dobrego imienia marki oraz prestiżu firmy, odbija się ogólnymi stratami finansowymi będącymi niewspółmiernie wysokimi do minimalnych nakładów ponoszonych na właściwą ochronę przed szkodnikami - którą jesteśmy w stanie zaoferować.
W przypadku stałej ochrony przed szkodnikami, prowadzonej przez nas w wielu obiektach, kierujemy się zasadami opartymi na IPM - Integrated Pest Management - Zintegrowane Metody Ochrony przed Szkodnikami.
IPM to najefektywniejszy program ochrony przed szkodnikami, pozwalający w porę zapobiegać ich występowaniu, łączący w sobie zaplanowany proces ustalany poprzez :
- dokładną inspekcję,
- lokalizację i identyfikację zagrożenia,
- wprowadzenie zabiegów higienicznych,
- niedopuszczenie do niekontrolowanego wtargnięcia szkodników do strefy chronionej poprzez opracowanie "szkodnikoszczelności",
a w ostateczności - likwidację zagrożenia odpowiednimi metodami zwalczania.